Zöldborsós szalonnás tejszínes farfalle

ekkor

 

 

 

Számomra amiben borsó van, az már rossz nem lehet!
Ráadásul ez az étel egyszerűen és gyorsan elkészíthető, így villám megoldásnak is alkalmas. A hűtőben ezeket az alapanyagokat találtam, így született meg ez a finom és gyors vacsora.

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg farfalle (masni tészta)
  • 10 dkg bacon
  • 15 dkg sonka
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 ek vaj
  • 2 ek olaj
  • 30 dkg zöldborsó (jelen esetben konzerv)
  • 3 dl tejszín
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld

 

 

 

Elkészítés:

A tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint, bő, sós vízben “al dente” keménységűre főzzük. Alaposan leszűrjük és visszatesszük a főzőedénybe. A hagymát kockára vágjuk a baconnel együtt, a sonkát pedig vékony csíkokra. A vajat és az olajat egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk és megpirítjuk a bacont. Ezután hozzáadjuk a vöröshagyma kockákat, majd a sonkát is. Néhány perc alatt összepároljuk, ezután jöhet hozzá a zöldborsó is. Pár percig együtt pároljuk.  Természetesen, ha friss borsóból készül, akkor több idő kell neki. Közben sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint. Ezután hozzáöntjük az étkezési keményítővel elkevert tejszínt. Folyamatosan kevergetve összefőzzük, amíg a szósz fel nem forr és be nem sűrűsödik. Az elkészült szószt a forró tésztához keverjük, friss petrezselyemzölddel megszórjuk és reszelt parmezán sajttal tálaljuk.

Tipp: Ha ízlik nektek ez a változat, akkor javasolom, hogy próbáljátok ki borsó helyett, bébi spenóttal, vagy brokkolival is.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.