Zöldbors mártás

ekkor


Egy ízletes mártás, csodálatos kiegészítője, az amúgy is ellenállhatatlan sült húsoknak. Számomra ez a legnagyszerűbb mártás, nagy kedvencem, már csak egy jó steak szükséges mellé és evvel már le is lehet venni engem a lábamról! Szóval most elárultam egy nagy titkot :), de tényleg imádom, sokáig csak étteremben ettem. Amióta én is elkészítettem otthon, azóta egy sima sült hús szeletet is “feldobok” néha vele.


Hozzávalók 4 főre:

  • 3 ek olaj
  • 5 dkg vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 tk mustár
  • 3 ek konzerv zöldbors
  • 1 ek egész zöld-, vagy színes bors
  • 2 ek liszt
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl marhahúsleves (kockából)
  • 2 ek brandy
  • 1 tk worchester szósz
  • só ízlés szerint

Elkészítés:


A vöröshagymát meghámozzuk és nagyon finomra vágjuk vagy lereszeljük. Az egy evőkanál borsot durvára törjük. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a vajat, majd a hagymát megfonnyasztjuk benne. Hozzáadjuk a tört zöldborsot és a lecsepegtetett konzerv borsot. A liszttel meghintjük és világosra pirítjuk, ezután a húslevessel, majd a tejszínnel felöntjük. A brandyvel, a worchester szósszal, a mustárral ízesítjük és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Megkóstoljuk és, ha szükséges, megsózzuk a mártást. Frissen tálaljuk sült húsok mellé, legfőképpen bélszín, hátszín, szűzpecsenye kiváló kísérője lehet.
Kedvenc mártásom, én steak mellé egyszerűen imádom!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.