Sztracsatella sütemény

ekkor

 


Ismét egy nagyon gyorsan elkészíthető és pofon egyszerű sütés nélküli sütemény. Puha, krémes és isteni finom. Érdemes előző este elkészíteni, így másnapra csodálatosan puha lesz.


Hozzávalók 4 főre:

  • 40 dkg (kb. 30 db babapiskóta)
  • fél kocka (12,5 dkg) margarin
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 5 dl habtejszín
  • 1 cs habfixáló
  • 1 liter tej + 3 dl tej (a babapiskóta áztatásához)
  • 20 dkg búzadara
  • 20 dkg cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 tk vanília aroma
  • 1 csipet só
  • 2 ek holland kakaópor

 



Elkészítés:

A krémhez egy fazékba öntjük a tejet, hozzáadjuk a búzadarát, a cukrot, a tojássárgáját és a csipet sót. Alacsony hőfokon folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle. Ezután hűlni hagyjuk, de néha átkeverjük. A szobahőmérsékletű margarint és a vanília aromát egy habverővel elkeverjük, majd beledolgozzuk a búzadarás krémbe. A maradék tejet meglangyosítsuk és a babapiskótákat megáztatjuk benne 1-2 másodpercig. Ezután egy körülbelül 32×22 cm-es sütőformába lerakunk egy sort belőle. Rákenjük a krém felét. A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval és a krémre simítjuk szintén a felét. Reszelt étcsokival és egy evőkanál kakaóval megszórjuk. Ismét egy sor tejben megforgatott babapiskóta következik. A maradék krémet elosztjuk szépen a tetején, majd a tejszínhabot is. A sütemény tetejét vastagon megszórjuk a kakaóporral és reszelt csokoládéval:

 

Ha van rá lehetőségünk, tegyük egy éjszakára, de minimum 4-5 órára a hűtőbe. Végül kockára vágva tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.