Szedres joghurtos muffin

ekkor

 

 


Nem csak szezonban, hanem mirelit szederből is készíthetjük!
Amilyen könnyű elkészíteni, olyan ellenállhatatlan. Kezdőknek is garantált a siker. Csak az a baja, hogy pillanatok alatt elfogy! 🙂


Hozzávalók 4 főre (12 db):

  • 20 dkg finomliszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 10 dkg nádcukor
  • 1 pohár (125 g) natúr joghurt (pl: Activia)
  • fél csomag (kb. 5 g) sütőpor
  • 1 csipet só
  • kb. 20 dkg szeder



Elkészítés:



Az olvasztott vajat a tojással és a cukorral habosra keverjük. Egy habverővel keverjük át, hogy sima, homogén legyen a muffin tésztája. A száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük és a vajas masszához adjuk a joghurttal együtt. Alaposan elkeverjük. Akkor jó a tészta állaga, ha nehezen esik le a kanálról. A muffin sütő mélyedéseibe tegyünk kis papírkosárkákat. Mindegyikbe tegyünk egy kanál tésztát, majd 2-3 szem szedret. Jöhet rá újból egy kevés tészta és a tetejére szintén 1-2 szem szeder. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Langyosra hűtjük és porcukorral megszórva tálaljuk. Aki szereti, frissen felvert édes tejszínhabbal díszítheti a muffinok tetejét.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.