Sajtkrémes töltött tojás

ekkor

 

 

Nagyon szeretjük a hidegtálakat, salátákat, főleg nyáron a nagy melegben.
A Kaszinó tojás is nagy kedvencünk, de ezt a sajtkrémes változatot is szívesen készítem.
Bármilyen friss saláta mellé kitűnő választás. Nálunk most Majonézes kapros füstölt sajtos kukorica saláta és Csabai töltött karaj mellé készült.

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 db főtt tojás
  • 5 dkg natúr krémsajt
  • 1 ek majonéz
  • 1 kk mustár
  • 1 szál újhagyma
  • fél csokor friss petrezselyemzöld
  • só-, bors ízlés szerint

 

Elkészítés:

A főtt tojásokat félbevágjuk, a sárgájukat óvatosan kiszedjük és egy tálba tesszük. Villával összetörjük. Az újhagymát és a petrezselyemzöldet finomra vágjuk, majd a sárgájához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a krémsajtot, a majonézt, és a mustárt is. Ezután alaposan kikeverjük a krémet. Ezt a sajtkrémes tojásos tölteléket, két kiskanál segítségével visszatöltjük a tojásfehérjékbe. Petrezselyemzölddel megszórva, jól behűtve tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.