Nutellás barackos habosság

ekkor

 



Nagyon egyszerű, viszont annál finomabb sütés nélküli finomság! 
Nutella kedvelőknek kötelező kipróbálni! 
Kiváló vendégváró, amit előző este elkészítünk és másnap tányérokra adagoljuk, amiről szempillantás alatt el fog tűnni minden! 🙂 


Hozzávalók 4-5 főre:

  • 20 dkg babapiskóta
  • 400 g nutella
  • 1 dl rum
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 dl habtejszín
  • 4 ek baracklekvár
  • 450 g őszibarack befőtt (1 doboz)
  • 2 cs vaníliás cukor

Elkészítés:


A barackbefőtt levet, a rumot és a lekvárt alaposan kikeverjük. Ez lesz a mártogatós. Ebbe a lébe mártogatjuk bele a babapiskótákat, amelyekkel egy tálat kibélelünk. A mascarponéhoz keverjük a nutellát és megkenjük vele a piskótákat. A barackokat apró kockára vágjuk és ezzel megszórjuk a nutellás krémet. Ezután a tejszínt felverjük a vaníliás cukorral, és a tejszínhabbal zárjuk a rétegezést. Addig rétegezünk míg minden alapanyag el nem fogy. Tehát: áztatott piskóta, nutellás krém, barack, tejszín. A teteje hab legyen, amit gusztán apró kockákra vágott barackkal szórunk meg. Egy éjszaka hűtőben pihentetjük, hogy a babapiskóta kellően megpuhuljon.

 

 

 


 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.