Narancsos-mogyorós ragadós csirkemell

ekkor

Egzotikus ízvilág, nagyon különleges finomság. A szósznak isteni ízt ad a mogyoróvaj – szójaszósz és a narancslekvár – naracs juice egyvelege. A csirkemell vagy comb pedig omlós, szaftos marad a szósz alatt.
Ha szereted a megszokottól kissé eltérő egzotikus vacsorákat, ami ráadásul nem bonyolult étel, akkor próbáld ki ezt!

Hozzávalók 4 főre:

  • 60 dkg csirkemell filé (vagy csont nélküli felsőcomb)
  • 3 ek olivaolaj
  • 15 dkg narancslekvár
  • 10 dkg mogyoróvaj
  • 3 ek barna cukor
  • 2 ek kukorialiszt
  • 1 dl szójaszósz
  • 2 ek ketchup
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 120 ml narancs juice
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • 1 tk fokhagymapor
  • fél tk őrölt fűszerpaprika
  • fél tk őrölt kömény
  • 3 szál újhagyma

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A narancsos-mogyorószósz hozzávalóit összekeverjük egy serpenyőben: a lekvárt, mogyoróvajat, barna cukrot, szójaszószt, kukoricalisztet, ketchupot, narancshéjat és a narancs juicet. Összekeverjük és néhány perc alatt sűrű, ragacsos szószt főzünk belőle. Félretesszük és hagyjuk hűlni.
A megtisztított húst kisebb darabokra vágjuk. Egy tálkában összekeverjük a fűszereket: a gyömbért, fokhagymaport, paprikát, köményt, sót, borsot és az olivaolajat. A csirkehúst hozzáadjuk és elkeverjük, hogy a fűszerek mindenhol érjék. Egy serpenyőben körülbelül 5 perc alatt fehéredésig sütjük a húsdarabokat. Ezután egy tepsibe átrakjuk őket és a korábban elkészített szósszal alaposan bekenjük. Narancsszeletekkel körberakjuk és az előmelegített sütőben, körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. Melegen, újhagyma karikákkal megszórva tálaljuk. Jázmin rizst készítettem még mellé.

video

Saját recept videóm:



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.