Skip to content

Narancsos-mogyorós ragadós csirkemell

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Egzotikus ízvilág, nagyon különleges finomság. A szósznak isteni ízt ad a mogyoróvaj – szójaszósz és a narancslekvár – naracs juice egyvelege. A csirkemell vagy comb pedig omlós, szaftos marad a szósz alatt.
Ha szereted a megszokottól kissé eltérő egzotikus vacsorákat, ami ráadásul nem bonyolult étel, akkor próbáld ki ezt!

Hozzávalók 4 főre:

  • 60 dkg csirkemell filé (vagy csont nélküli felsőcomb)
  • 3 ek olivaolaj
  • 15 dkg narancslekvár
  • 10 dkg mogyoróvaj
  • 3 ek barna cukor
  • 2 ek kukorialiszt
  • 1 dl szójaszósz
  • 2 ek ketchup
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 120 ml narancs juice
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • 1 tk fokhagymapor
  • fél tk őrölt fűszerpaprika
  • fél tk őrölt kömény
  • 3 szál újhagyma

 

 

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A narancsos-mogyorószósz hozzávalóit összekeverjük egy serpenyőben: a lekvárt, mogyoróvajat, barna cukrot, szójaszószt, kukoricalisztet, ketchupot, narancshéjat és a narancs juicet. Összekeverjük és néhány perc alatt sűrű, ragacsos szószt főzünk belőle. Félretesszük és hagyjuk hűlni.
A megtisztított húst kisebb darabokra vágjuk. Egy tálkában összekeverjük a fűszereket: a gyömbért, fokhagymaport, paprikát, köményt, sót, borsot és az olivaolajat. A csirkehúst hozzáadjuk és elkeverjük, hogy a fűszerek mindenhol érjék. Egy serpenyőben körülbelül 5 perc alatt fehéredésig sütjük a húsdarabokat. Ezután egy tepsibe átrakjuk őket és a korábban elkészített szósszal alaposan bekenjük. Narancsszeletekkel körberakjuk és az előmelegített sütőben, körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. Melegen, újhagyma karikákkal megszórva tálaljuk. Jázmin rizst készítettem még mellé.

videoSaját recept videóm:

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük