Mogyoróvajas piskótatekercs

ekkor

 

 

Ez a nagyon krémes, mogyoróvajas, puha piskóta remek választás lehet akár az ünnepi asztalra is. Nagyon finom és könnyen elkészíthető, mégis különleges sütemény.

Hozzávalók 4 főre:

A piskótához:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 6 ek víz
  • 3 púpozott ek holland kakaópor

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg mogyoróvaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín

A díszítéshez:

  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2 ek mogyoró
  • 2 ek porcukor

 

 

 

Elkészítés:

Először elkészítjük a piskótát: a tojások sárgáját a vízzel és a cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A lisztbe belevegyítjük a kakaóport és a sütőport, majd összeállítjuk a piskótát. A tojássárgájába több részletben egy keverőlapáttal, óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot és a lisztes keveréket is. Sütőpapírral bélelt gáztepsiben, 180 fokon körülbelül 10 perc alatt készre sütjük. Még melegen egy tiszta konyharuhába fordítjuk és feltekerjük, hogy a töltésnél ne törjön majd.
Elkészítjük a krémet: a mogyoróvajat egy robotgéppel átkeverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a porcukrot. A hideg habtejszínt habbá verjük és beleforgatjuk a mogyoróvajas krémbe.
A kihűlt piskótát kiterítjük, megkenjük a krémmel és újra feltekerjük. A tetejére olvasztott étcsokoládét csurgatunk, megszórjuk porcukorral és apróra vágott mogyoróval.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük