Málnás pohárkrém

ekkor

 

 

Sütés nélküli édesség, elkészítése nagyon egyszerű, a végeredmény mégis csodálatos.
Gyorsan készen van, így nem maradsz édesség nélkül,  ha nem akarsz sütni. Könnyű desszert, az egyik legfinomabb gyümölccsel.

Hozzávalók 4 főre:

  • 40 dkg málna
  • 2+4 ek porcukor
  • 1 tk vanília aroma
  • 1 pohár (175 g) tejföl
  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dkg tejcsokoládé

 

Elkészítés:

A megmosott és alaposan lecsepegtetett málnát összekeverjük a 2 evőkanál cukorral. Aki nagyon édesszájú, több cukrot is tehet bele. A mascarponét egy tálba tesszük és hozzáadjuk a vanília aromát, a tejfölt és körülbelül 4 evőkanál porcukrot. Az egészet simára keverjük. Kiválasztunk 4 darab szépséges poharat. A poharak aljába kanalazzuk a málna felét, erre jön a mascarpone krém fele és megismételjük a rétegezést, ameddig az alapanyagok el nem fogynak.
Ezután tegyük hűtőbe a poharakat néhány órára., hogy kellően lehűljön. Tálalás előtt csokoládé forgáccsal díszítjük a tetejét.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.