Isteni oreos desszert

ekkor

 

 

Ma már nem csak Amerikában olyan népszerű keksz az Oreo! Finom, roppanós, tejkrémmel töltött keksz. Remek vendégváró sütemény, ráadásul fokozzuk, is az élvezeteket, mivel sokféle isteni desszert alapjául is szolgál: például Oreo torta, amit korábban már én is elkészítettem. 
De most jöjjön egy újabb krémes finomság oreoval:


Hozzávalók 6 főre:

  • 2 doboz Oreo keksz (2 x 176 g)
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 1 cs Aranka csokoládés krémpor (főzés nélküli)
  • 5 dl tej
  • 3 dl habtejszín
  • 1 db habfixáló
  • 20 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés:

Az oreo kekszet egy nagy, visszazárható zacskóba tesszük. A zacskót lezárjuk és a kekszet egy sodrófával kis darabokra törjük. Ne legyen morzsás, hanem apró darabos! A morzsolt kekszet kétfelé elosztjuk, ez egyik felét félretesszük a tetejére. A másik felét olvasztott vajjal jól összekeverjük és egy kb. 22 x 26 cm-es tepsibe simítsuk. Körülbelül egy órára a hűtőbe tesszük. A krémport előírásnak megfelelően elkészítjük: egy tálba tesszük, és a tejjel együtt habverővel felverjük, majd a hűtőbe tesszük. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük és szintén kétfelé osztjuk. Az egyik felét a porcukorral simára kevert krémsajthoz adjuk. Ezt a mascarponés krémet a kekszre kenjük. Erre jön a lehűtött csokipuding réteg, majd a tejszínhab másik felével befedjük. Végül az elején félretett oreo keksz darabokkal megszórjuk a desszertünket. Nagyon nehéz kivárni, de néhány órára tegyük még hűtőbe tálalás előtt! 🙂

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.