Hercegnő burgonya

ekkor

 

A burgonya egyszerű és nagyszerű alapanyag, amit millióféleképp felhasználhatunk. 
A hercegnő burgonya egy nem bonyolult, viszont annál látványosabb fogás, burgonya köret.
Ráadásul jó kis mulatság, amikor a krumplis masszát csinosan “kupacoljuk”, hogy a végeredmény ne csak a pocakot, de a szemet is jól lakassa :).
Igazi különlegesség bármilyen húsétel mellé.


Hozzávalók 4-5 főre:

  • 1 kg burgonya
  • 10 dkg vaj
  • só-, szerecsendió ízlés szerint
  • 4 db tojás sárgája

Elkészítés:


A meghámozott burgonyát felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Alaposan leszűrjük (semmi víz ne maradjon rajta) és fedő nélkül hűlni hagyjuk. Hozzákeverjük a lágy vajat, a tojás sárgáját és sózzuk, szerecsendióval ízesítjük. Krumplinyomóval pürésítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy nagy tepsit és nyomózsákba téve csinos kis halmokat készítünk. Magas hőfokra (220 fok) előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük. A lényege, hogy kívül ropogós, belül viszont puha legyen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.