Skip to content

Grill zöldség mézes mustáros pácban

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

Akár a konyhai, akár a kerti grillsütőn grillezünk, az ételeket általában bepácoljuk. A grillpác különösen fontos szerepet játszik a húsok előkészítésében, mert nem csak ízesítésről van szó, mint most a jelenlegi zöldségeknél, hanem a hús puhításáról is. A zöldségeket ízlésünk szerint változtathatjuk, kinek mi a kedvence, a lényeg, hogy mindig több félét használjunk fel. 
Kiváló főétel lehet egy hús nélküli étrendben, vagy pedig körete húsételeknek.


Hozzávalók 4 főre:

  • 2 db cukkini
  • 1 db padlizsán
  • 30 dkg gomba
  • 1 db kápia paprika
  • 3 db lilahagyma
  • 2 db nagyobb répa
A páchoz:
  • 6 ek balzsamecet
  • 3 ek méz
  • 12 ek extraszűz olivaolaj
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 ek dijoni mustár
  • 3 db fokhagyma
  • 1 tk szárított vagy friss oregánó
  • 1 tk szárított vagy friss bazsalikom

 

Elkészítés:

A megmosott zöldségeket (a gombát és a répát meghámoztam) körülbelül azonos méretűre felaprítjuk. A cukkinit csak karikára vágtam, a gombát félbe, illetve a nagyobb szemeket negyedeltem. A pác hozzávalóit egy mélyebb tálban összekeverjük, azután belepakoljuk a zöldségeket. Jól elkeverjük, alaposan átforgatjuk a tál tartalmát, hogy az ízletes, ragacsos, fűszeres pác mindenhol érje. Minimum 1 órát állni hagyjuk, de ha van több időnk, akkor pár óra igazán jót tesz neki. Ezután mehetnek is a grill serpenyőbe vagy a tűzre a grillrácsra. Készre sütjük.
Kiváló körete lehet bármilyen grill, vagy sült húsnak, illetve sajtnak. De természetesen egy hús nélküli étrendben pedig főételként is megállja a helyét.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük