Skip to content

Fettucini Alfredo (Metélt tészta Alfredo szósszal)

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

A Fettucini Alfredo egy igazi klasszikus olasz tésztaétel. Ezt a finom tejszínes, vajas, parmezános szószt nevezzük Alfredonak. Az éttermekben ezt a szószt, csak az asztalnál szokták a meleg tésztához keverni, hogy ne ragadjon össze. Ez a tészta a fettucini. Roppant egyszerű, mindössze negyed óra alatt megvan.  Viszont nagyon finom és laktató.

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg metélt tészta
  • 3 dl habtejszín
  • 10 dkg reszelt parmezánsajt
  • só-, bors-, szerecsendió ízlés szerint
  • 5 dkg vaj
  • fél csokor petrezselyemzöld

 

 

 

Elkészítés:

A tésztát az előírásnak megfelelően kifőzzük. A tejszínt melegíteni kezdjük, hozzáadjuk a parmezánt és a vajat. Állandó kevergetés mellett felforraljuk, majd takarék lángon még körülbelül 5 percig főzzük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A kifőtt metélt tésztát a szósszal elkeverjük, a tetejére még egy kis parmezánt reszelünk  és megszórjuk az apróra vágott, friss petrezselyemzölddel.

Tipp: Tehetünk bele kockára vágott sonkát vagy szalonnát, amit kisütünk és a szószhoz keverünk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük