Fehérboros zöldséges csirkecsíkok

ekkor

 

 



Roppanós zöldségek és csirkemell egy isteni finom, fehérboros, tejszínes, krémes szószban. Párolt gombával a tetején.
Ajánlom nektek sok szeretettel, videót is készítettem róla, nálunk nagy sikere volt.


Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 2 ek liszt
  • 2x 5 dkg vaj
  • 5-6 szál újhagyma
  • 5 db sárgarépa
  • 20 dkg zöldborsó
  • 30 dkg gomba
  • 2 dl zöldségleves
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3-4 ek olaj
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 tk őrölt fűszerpaprika

 



Elkészítés:


A megtisztított csirkemellet csíkokra vágjuk, majd a liszttel megszórjuk és összeforgatjuk. Egy serpenyőben forrósítunk körülbelül 5 dkg vajat és az olajat, valamint a csirkecsíkokat is hozzáadjuk. Puhára pároljuk, majd kiszedjük a serpenyőből és félrerakjuk. Ugyanebben az edényben a karikára vágott újhagymát pároljuk, majd hozzáadjuk a szintén karikára vágott sárgarépát. Együtt pároljuk körülbelül 10 percig és a zöldséglevessel, valamint a borral felöntjük. Amikor puha lett a répa, a tejszínt is hozzáadjuk. Pár perc alatt összeforraljuk. Ízesítjük sóval, borssal és a fűszerpaprikával. Hozzákeverjük az előzőleg megpárolt csirkecsíkokat és így együtt készre főzzük az ételt. Az utolsó 10 percben a zöldborsót is raguhoz keverjük. Egy másik serpenyőben a maradék vajon a szeletekre vágott gombát megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Az ízletes zöldséges ragut, rizzsel tálaljuk és a tetejét a párolt gombával szórjuk meg.

 


 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.