Skip to content

Currywurst

Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

A legegyszerűbb street food étel. Mégis annyira népszerű a németeknél, hogy Berlinben még saját múzeuma is van. A currys kolbász egy ízletes harapnivaló a német snack bárokban, olyan étel, amit útközben is elfogyasztanak, ha megéheznek. Otthon elkészítve is isteni!  A lényeg a jó minőségű kolbász és a finom, ízletes mártás.

 

Hozzávalók: ( 4 fő )

  • 4 db fűszeres grillkolbász vagy sütőkolbász
  • 70-80 dkg hasábburgonya
  • olaj a sütéshez

 

A szószhoz:

  • 2 dl ketcup
  • 3 ek paradicsom püré
  • 2 tk fehérborecet
  • 2 ek worcestershire szósz
  • 1-2 tk Tabasco
  • 2 tk méz
  • 1 tk curry por
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, -bors ízlés szerint

 

 

 

Elkészítés:

Először elkészítjük a szószt: egy tálban összekeverjük a ketcupot, a paradicsom pürét, a Tabascot, a worcestershire szószt és a mézet. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az ecetet és a curry port. Sóval, borssal ízesítjük ízlés szerint. Az egészet alaposan elkeverjük. Egy serpenyőben, lassú tűzön összemelegítjük.
A hasábburgonyát sütőben vagy olajban megsütjük. Közben egy kevés olajon, forró serpenyőben a kolbászokat is megsütjük. Ha van lehetőségünk, akkor grillen is megsüthetjük a kolbászokat.
Már csak a tálalás következik. Egy tányérra helyezzük a kolbászt, aki szeretné felkarikázhatja! Alaposan meglocsoljuk az ízletes curry mártással. Mellé halmozzuk a hasábburgonyát és megszórjuk egy kevés curryvel még a tetejét.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük