Csirkecombok vörösboros szilvamártással

ekkor

 

 

 

A legegyszerűbb sült húst is különleges fogássá varázsolja a vörösboros szilvamártás. Bármilyen párolt, grillezett vagy sült húshoz jól illik. Én most csirkecombokat sütöttem és mellé kínáltam ezt az isteni mártást.

Hozzávalók 4 főre:

  • 8 db csirkecomb felső vagy 4 db egész csirkecomb
  • 3 ek olivaolaj
  • só-, bors ízlés szerint
  • 4 ek méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 adag vörösboros szilvamártás

 

 

 

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra (ha van légkeveréses) előmelegítjük. A megtisztított csirkecombokat sózzuk, borsozzuk és bőrrel felfelé egy tepsibe sorakoztatjuk. Meglocsoljuk a mézzel, az olajjal, és bedörzsöljük egy kevés zúzott fokhagymával. Végül meglocsoljuk a borral és alufóliával lefedve körülbelül 30 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát és, ha a csirke már kissé megpuhult, akkor újabb 30 perc alatt fólia nélkül készre sütjük. Vörösboros szilvamártással, és tepsiben sült édesburgonyával tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.