Skip to content

Bakonyi sertésragu

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Az étel magyarázó szerint: a bakonyi ragu magyaros, tejfölös, gombás ragu.
Minden bizonnyal egy népszerű hazai fogás a bakonyi sertésragu, vagy bakonyi sertésszelet. Az előzőnél csíkokra vágott húsból készül, az utóbbinál szeletekre vágott sertéshúst kell omlósra sütni. A másik fontos szempont, hogy legyen szósz bőven, így csakis tökéletes lehet, akár rizzsel, vagy házi galuskával!

Hozzávalók 4 főre:

  • 70-80 dkg sertéscomb
  • 40 dkg gomba
  • 10-15 dkg erdélyi szalonna
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek liszt
  • 1 ek őrölt fűszerpaprika
  • só-, bors-, ételízesítő ízlés szerint

 

Elkészítés:

A szalonnát kockára, a húst pedig csíkokra vágjuk. A gombát szeletekre, a hagymát apró kockára vágjuk. A paprikát és a paradicsomot szintén felkockázzuk. A szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, amit megdinsztelünk. Rátesszük a paradicsomot és a paprikát, valamint a préselt fokhagymát, pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst és fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel. Kb. 15-20 percig pároljuk, majd megszórjuk a pirospaprikával és hozzáadjuk a gombát is. Kevés vizet öntünk hozzá (a gomba is enged még levet), az egészet puhára főzzük.A tejfölhöz kevés vizet adunk és a lisztet, majd jól elkeverjük és behabarjuk vele a sertésragut. Pár perc alatt jól kiforraljuk .
Tálalhatjuk rizzsel vagy tésztával, galuskával.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük