Skip to content

Zöldspárga sütve parmezánnal

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

A spárga a zöldségek királya! A mai napig ünnepi és különleges étel, pedig szezonban jó áron is hozzájuthatunk. Nagyon egészséges, finom és nem hizlal, mégis tele van energiával és a szervezetünk számára hasznos nyomelemekkel. Nálunk igazi szezonja körülbelül egy hónapon át tart, május első felétől, június első feléig. A növény megvastagodott, zsenge hajtásai kerülnek a tányérokra, ezt nevezzük köznapi értelemben spárgának.
Sokáig nem kóstoltam, de azóta szívesen készítem például ezt a változatot, amit mi köretként fogyasztottunk:


Hozzávalók 4 főre:

  • 40 dkg zöldspárga
  • 3-4 ek olivaolaj
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 2 ek parmezán sajt
  • só-, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A spárgát megmossuk, az alsó 1-2 cm-t levágjuk, a maradék szár alsó harmadát pedig meghámozzuk Ezután a spárgákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk a zsemlemorzsával és parmezán sajttal, valamint az olivaolajjal meglocsoljuk. Ezután 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt roppanósra sütjük. Fogyasztható előételként, vagy bármilyen sült mellé köretként tálalható.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük