Skip to content

Zöldségnyárs

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Ez az isteni zöldségnyárs nem csak a vegetáriánusok kedvelt étke, de remek köret grillezett húsok mellé is. Sok más zöldséggel is variálható, pl. padlizsán, koktélparadicsom, sárgarépa, kukorica, stb… feldobja, illik hozzá.


Hozzávalók 4 főre:

  • 20 dkg cukkini
  • 20 dkg kápia paprika
  • 20 dkg lilahagyma
  • 20 dkg gomba
  • 6 ek olivaolaj
  • só-, bors ízlés szerint
  • fél citrom leve
  • 1 ek zöldség grillfűszer



Elkészítés:


A bambusznyársakat áztassuk rövid ideig vízben. (Természetesen akinek van, fémnyársakat is használhat.) A citromlevet keverjük össze az olajjal, a grillfűszerrel, sóval, borssal és kis ideig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. A zöldségeket mossuk és tisztítsuk meg, majd vágjuk tetszőlegesen egyforma nagyságú darabokra. Szépen sorban, váltakozva szúrjuk a nyársakra a zöldségeket és kissé locsoljuk meg a fűszeres páccal.

 

 

 

 

 

Tepsiben, grillrácson is elkészíthető, kb. 30 perc alatt készre sül.

Tipp: Ha önálló fogásként fogyasztjuk, akkor egy ízletes mártogatóst ajánlok mellé:
joghurtos-roquefort mártást, ami kb. 2-3 dl joghurtból, 10 dkg roquefort sajtból, 2 gerezd zúzott fokhagymából, kevés só és borsból készül. A hozzávalókat összekeverjük és jól behűtjük, majd a zöldségnyársak mellé kínáljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük