Gyors, egyszerű és nagyon finom. Ráadásul nekem, aki imádja a zöldborsót az egyik kedvencem is. Szezonban friss borsóból készítem, szerintem úgy még finomabb.
Hozzávalók 4 főre:
- 60 dkg csirkemell filé
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db Tv paprika
- 1 db paradicsom
- 1 ek őrölt fűszerpaprika
- só,- bors ízlés szerint
- 50 dkg zöldborsó
- kb 0,5 dl olaj
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl tejföl
- 1 ek liszt
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott csirkemellet csíkokra vágjuk. A hagymát finomra, a paprikát és a paradicsomot szintén apróra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és üvegesre pároljuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a húst, a paprikát és a paradicsomot. Fehéredésig pároljuk. Ezután ízesítjük sóval, borssal ízlés szerint és megszórjuk a pirospaprikával. A zúzott fokhagymát is hozzáadjuk. Egy kevés vízzel (ha van esetleg húslevessel) felöntjük. Amikor a hús félig megpuhult hozzáadjuk a zöldborsót. Együtt puhára főzzük az ételt. A tejszínt és a tejfölt elkeverjük a liszttel és behabarjuk a zöldborsós húsos ragut.
Galuskával vagy tésztával tálaljuk.