Skip to content

Zöldborsós sertésragu

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Nagyon várom mindig a tavaszt, a sok napsütéssel és friss zöldségeivel. Ilyenkor ezt az ételt is friss, zsenge borsóból készítem. Természetesen máskor mirelitből készül és így is nagyon finom.

Hozzávalók 4 főre:

  • 60 dkg sertéscomb
  • 5 ek olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 50 dkg zöldborsó
  • 2 ek őrölt fűszerpaprika
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 ek Piros Arany
  • 1 ek liszt

 

 

Elkészítés:

A megtisztított vöröshagymát finomra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, majd kis lángon megdinszteljük a hagymát. A húst kockákra vágjuk és hagymához adjuk. Néhány percig, fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és a pirospaprikával meghintjük. Ízesítjük a paprikakrémmel. A zöldborsót is hozzákeverjük. Öntünk hozzá körülbelül 4-5 dl vizet és elkeverjük. Lefedve, takarék lángon körülbelül 20 perc alatt puhára főzzük. Végül a lisztet 1 dl vízzel simára keverjük és besűrítjük vele az ételt. Pár perc alatt összeforraljuk.
Petrezselyemmel megszórt rizzsel tálaltam.  Szerintem galuskával is nagyon finom, ajánlom így is kipróbálni.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük