Nagyon várom mindig a tavaszt, a sok napsütéssel és friss zöldségeivel. Ilyenkor ezt az ételt is friss, zsenge borsóból készítem. Természetesen máskor mirelitből készül és így is nagyon finom.
Hozzávalók 4 főre:
- 60 dkg sertéscomb
- 5 ek olaj
- 1 db vöröshagyma
- 50 dkg zöldborsó
- 2 ek őrölt fűszerpaprika
- só-, bors ízlés szerint
- 1 ek Piros Arany
- 1 ek liszt
Elkészítés:
A megtisztított vöröshagymát finomra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, majd kis lángon megdinszteljük a hagymát. A húst kockákra vágjuk és hagymához adjuk. Néhány percig, fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és a pirospaprikával meghintjük. Ízesítjük a paprikakrémmel. A zöldborsót is hozzákeverjük. Öntünk hozzá körülbelül 4-5 dl vizet és elkeverjük. Lefedve, takarék lángon körülbelül 20 perc alatt puhára főzzük. Végül a lisztet 1 dl vízzel simára keverjük és besűrítjük vele az ételt. Pár perc alatt összeforraljuk.
Petrezselyemmel megszórt rizzsel tálaltam. Szerintem galuskával is nagyon finom, ajánlom így is kipróbálni.