Olcsón, gyorsan, finomat!Felejtsd el a húst, helyette próbáld ki virslivel és, ha lehet friss borsóval. Szerencsére a borsót mirelit formában az év bármely szakaszában beszerezheted, így végül is bármikor ízletes fogást készíthetünk!Már említettem, én elfogult vagyok, mert imádom a zöldborsót, ezért ez az étel is az egyik hétköznapi kedvencem.
@szilviamalmos fb oldalam: Sylvia Gasztro Angyal weboldalam: sylviagasztroangyal.hu #fyp #foryou #foryoupage #sylviagasztroangyal #zoldborso #receptvideo #egyszerurecept #recept ♬ Rolling In The Deep(抖音完整原版) – 王梦瑶
Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg kifejtett zsenge zöldborsó (vagy mirelit)
- 3 pár bécsi virsli
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 tv paprika
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 ek liszt
- étolaj
- só, bors, ételízesítő
- kb. 1 ek őrölt fűszerpaprika
- 1 kis pohár tejföl (150 g)
- 1 cs friss petrezselyemzöld
- 1 dl paradicsomszósz
Elkészítés:
A hagymát felaprítjuk, olajon pirítjuk, majd rátesszük a feldarabolt paradicsomot és paprikát. Együtt pároljuk és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát. Felöntjük körülbelül 3 dl vízzel és ekkor hozzáadjuk a zöldborsót. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel és a paradicsomszósszal.
A vizet szükség szerint pótolhatjuk, de ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl híg!
Fedő alatt puhára főzzük a borsót, majd hozzáadjuk a karikára vágott virslit. Néhány percig főzzük. A tejfölt kikeverjük a liszttel és 1-2 ek forró szafttal, majd a pörkölthöz adjuk. Még néhány percig összerottyantjuk, majd friss petrezselyemzölddel megszórjuk.
Sokan köretet adnak a zöldborsó pörkölthöz, nokedlit vagy bármi mást. Szerintem semmi ilyesmi nem szükséges hozzá, csupán ropogós, friss házikenyér!
Érdekes párosítás a zöldborsó és a virsli. Hamarosan kipróbálom!
Viszont van egy félelmem: nem édes ez a pörkölt egy kicsit?
A virslinek nem nagyon karakteres az íze, a borsó és a hagyma pedig édeskés.
Nem édes az íze egyáltalán, de mint minden más ételt, szájízünk szerint ízesíthetünk. Sosem kell szóról-szóra követni egyik receptet sem :). Ennél az ételnél is lehet erőteljesebben ízesíteni. (Értem ez alatt a sót, borsot, ételízesítőt.)