Skip to content

Zabkása

Print Friendly, PDF & Email

 

 

A zabot méltán nevezhetjük az egészséges reggelik királyának. Összetett, lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, ezáltal nem csak lendületet ad, de hosszú időn keresztül energiát biztosít anélkül, hogy elnehezítene.A zabkása készítése során érdemes különféle hozzávalókkal kiegészíteni az alapreceptet, például gyümölcsökkel, fűszerekkel, magvakkal.

 

Hozzávalók:  (4 fő )

 

  • 20 dkg zabpehely
  • egy csipet só
  • kb. 4 ek cukor ízlés szerint
  • 350 ml víz
  • 350 ml tej

a tálaláshoz:

  • kb. 15 dkg friss vagy mirelit gyümölcs
  • 4 ek juharszirup vagy méz
  • 5 dkg tej vagy étcsokoládé

 

 

Elkészítés:

A zabpelyhet egy lábasba öntjük és kicsit lepirítjuk. Felöntjük a vízzel és a tejjel. Közepes hőfokon, fedő alatt, folyamatos keverés mellett körülbelül 15 perc alatt készre főzzük. Közben egy csipet sóval és ízlés szerint cukorral ízesítjük.
Tálaljuk gyümölcsökkel, egy kis csoki reszelékkel megszórva és juharsziruppal vagy mézzel meglocsolva.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük