Skip to content

Vörösboros szilvamártás

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

A legegyszerűbb sült húst is különleges fogássá varázsolja a vörösboros szilvamártás. Bármilyen párolt, grillezett vagy sült húshoz jól illik. Liba- illetve kacsasült mellé kimondottan ajánlom!

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 ek szilvalekvár
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 2 ek barnacukor
  • 1 csipet só
  • 1 púpozott tk étkezési keményítő

 

 

 

Elkészítés:

A szilvalekvárt egy lábasban melegíteni kezdjük a vörösborral. Hozzáadjuk a barnacukrot és a csipet sót. Néhány percig forraljuk. Ha szükséges, egy szűrőn átszűrjük a darabos részek miatt. Majd visszatesszük a lábasba és kevés vízzel elkevert étkezési keményítővel összerottyantjuk.
Ajánlott receptem hozzá a Csirkecombok vörösboros szilvamártással.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük