A legegyszerűbb sült húst is különleges fogássá varázsolja a vörösboros szilvamártás. Bármilyen párolt, grillezett vagy sült húshoz jól illik. Liba- illetve kacsasült mellé kimondottan ajánlom!
Hozzávalók 4 főre:
- 4 ek szilvalekvár
- 2 dl száraz vörösbor
- 2 ek barnacukor
- 1 csipet só
- 1 púpozott tk étkezési keményítő
Elkészítés:
A szilvalekvárt egy lábasban melegíteni kezdjük a vörösborral. Hozzáadjuk a barnacukrot és a csipet sót. Néhány percig forraljuk. Ha szükséges, egy szűrőn átszűrjük a darabos részek miatt. Majd visszatesszük a lábasba és kevés vízzel elkevert étkezési keményítővel összerottyantjuk.
Ajánlott receptem hozzá a Csirkecombok vörösboros szilvamártással.