Egy egyszerű, de finom burgonya köret, ami kívül ropogós, belül pedig krémes, puha.
A hagyományos sült krumpli helyett érdemes kipróbálni.
Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg burgonya
- 10 dkg vaj
- só-, bors ízlés szerint
- kb. 1 tk őrölt fűszerpaprika
Elkészítés:
Próbáljunk egyforma méretű burgonyákat beszerezni. Ezután meghámozzuk őket és hosszában félbevágjuk. Lapos felükkel egy deszkára sorakoztatjuk őket és a homorú felüket beirdaljuk, úgy hogy minél mélyebben vágjuk be, de még ne vágjuk át! Egy kivajazott tepsibe egymás mellé sorakoztatjuk őket és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és meghintjük egy kevés pirospaprikával. Minden burgonya tetejére teszünk egy-egy kávéskanálnyi vajat.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt aranyszínűre sütjük. Isteni körete lehet bármilyen sültnek.