Egy szuper, ízletes és nagyon mutatós „buli recept”.
Sok finomsággal rétegezett szendvicstorta. A hozzávalókat saját ízlésünknek megfelelően variálhatjuk. Sonka helyett például füstölt lazaccal is készülhet. Kedvenc zöldségeinket is becsempészhetjük a rétegek közé, valamint a tetejére garnéla is kerülhet.
Hozzávalók 6-7 főre:
- 75 dkg natúr krémsajt (pl. mascaprone)
- 1 cs (50 dkg) szendvicskenyér
- 10 dkg reszelt gouda sajt
- 20 dkg szeletelt füstölt sonka
- 1 kisebb db kígyóuborka
- 5 db piros retek
- 5 db tojás
- só-, bors ízlés szerint
- fél-fél csomag petrezselyemzöld és kapor
Elkészítés:
Az uborkát és a retket vékony karikára vágjuk. A tojást 10 perc alatt keményre főzzük és szintén felkarikázzuk. A krémsajtot egy tálban kikeverjük kevés sóval és borssal. Egy körülbelül 26 cm-es átmérőjű tortaformába sütőpapírt helyezünk és elkezdjük a rétegezést: először egy sor kenyeret helyezünk bele, a sarkoknál háromszögbe vágva illesztjük a formába a kenyeret. Sajttal megkenjük és egy sor sonkát helyezünk rá, majd ismét kenyér sor következik. A kenyereket újra krémsajttal megkenjük, majd a reszelt sajttal megszórjuk. Retek, uborka és főtt tojás karikákkal kirakjuk a tetejét és egy újabb kenyér sor következik. Levesszük a tortaforma karimáját és a maradék krémsajttal a tetejét és körben az oldalát is egy kenőlapáttal megkenjük.
Hidegre tesszük minimum fél órára, majd díszítjük a tetejét: tojáskarikával, uborkával, retekkel (aki szereti garnélával fokozhatja az ízhatást) és a zöld fűszerekkel, kaporral és a petrezselyemmel.
Rövid ideig még a hűtőben pihentetjük, majd úgy, mint egy hagyományos tortát, szeletelve tálaljuk.
Ó, de szép!
"kár", hogy bevásároltam már Húsvétra.
Na, nem baj, megcsinálom a legközelebbi vendégeskedésre.
Köszönöm.