Vagyis joghurtos-fokhagymás uborkasaláta, amit Görögországban és Törökországban előszeretettel fogyasztanak. Előételként, salátaként is kitűnő és egyben az eredeti görög gyros kihagyhatatlan ízesítője, kísérője.
@szilviamalmos fb oldalam: Sylvia Gasztro Angyal weboldalam: sylviagasztroangyal.hu Hozzávalók 4 főre: 1 kígyóuborka 4 gerezd fokhagyma só-, bors ízlés szerint opcionálisan 1 tk tzatziki fűszerkeverék 2,5 dl görög joghurt #fyp #foryou #foryoupage #sylviagasztroangyal #egyszerurecept #gasztronómia #saláta #görögkonyha #recept #receptvideó #gasztroblogger #gasztroblog ♬ Greek – Tatta Spalla
Hozzávalók 4-5 főre:
- 1 kígyóuborka
- 4 gerezd fokhagyma
- só-, bors ízlés szerint
- opcionálisan 1 tk tzatziki fűszerkeverék
- 2,5 dl görög joghurt (fontos, hogy jó minőségű legyen)
Elkészítés:
Az uborkát tökgyalun lereszeljük vagy vékony karikára szeletelt uborkát még csíkokra vágjuk.
Megsózzuk és állni hagyjuk egy kevés ideig, hogy a levét kieressze.
A tenyerünk segítségével jól kinyomkodjuk a levét, és áttesszük egy másik tálba.
A kinyomott fokhagymát a joghurthoz keverjük és ízlés szerint sóval, borssal, és akinek van otthon, tzatziki fűszerkeverékkel ízesítjük. Végül az uborkához adjuk és jól összekeverjük. Hűtőben pár óráig állni hagyjuk.
Köszönöm, elkészítettem, finom!