Ezt a süteményt hamar össze lehet dobni!
A krém túrós, viszont simán vaníliásan is készíthető. Másnap is nagyon finom, nem szárad ki. A maradékot (már, ha marad másnapra :), reggelire szoktuk elfogyasztani egy pohár kakaó társaságában.
Hozzávalók 4-5 főre:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 1 dl langyos víz
- 1 dl olaj
- 1 cs sütőpor
- 4 ek holland kakaópor
- 3 db tojás
- 30 dkg túró
- 1 cs vaníliás pudingpor (főzős)
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek cukor
- 3 dl tej
- 1 db tojássárgája
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A krémhez a pudingot a tejjel és a 2 evőkanál cukorral megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Ezután a pudinghoz adjuk a többi hozzávalót: a vaníliás cukrot, a tojássárgáját és a túrót. Jól összekeverjük a krémet és nyomózsákba töltjük. (Ha nincs nyomózsák, zacskóba is önthetjük és az egyik sarkát levágjuk.) Így nyomjuk a krémet rácsosan a tésztára:
Ezután 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük: