Skip to content

Túrós-kakaós muffin

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 


Nem tudom említettem-e már, hogy imádom a muffinokat!
Ennek több oka is van: ebben a rohanó világban fontos szempont, hogy pillanatok alatt elkészül, és szinte elronthatatlan! A másik ebből adódik, hogy roppant egyszerű elkészíteni és mindenféle finomsággal ízesíthetjük.
Most egy újabb változatot szeretnék megmutatni nektek:


Hozzávalók 12 darab muffinhoz:

  • 20 dkg finomliszt
  • 4 dkg holland kakaópor
  • 15 dkg kristálycukor
  • csipet só
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 10 dkg lágy vaj
  • 2 dl víz
  • 2 cs vaníliás cukor
Túrós krémhez:
  • 15 dkg túró
  • 1 db tojás
  • 5 dkg kristálycukor
  • 2 cs vaníliás cukor



Elkészítés:


A muffin formákat kibéleljük papírral. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A túrós krémhez a hozzávalókat összekeverjük: a túrót, a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot. A tésztához a száraz hozzávalókat szintén összedolgozzuk: a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a csipet sót és a szódabikarbónát. A lágy vajat a vízzel elkeverjük és az előbbihez dolgozzuk. Egy fakanállal kikeverjük, így egy lágy tésztát kapunk. A muffin sütő formákba elosztjuk a tésztát, majd mindegyik tetejére kanalazunk a túrós krémből. Betesszük a sütőbe és kb. 30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.) Ezután türelmesen várunk, hogy a formában kihűljön. A muffinokat díszíthetjük olvasztott csokival, amit jégcukorral és cukorgyönggyel dobtam fel. De díszítés nélkül is szoktam hagyni belőle, mert így is nagyon finom.

Tipp: egy pohár tej, vagy kávé mellé kiváló uzsonna lehet.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük