Nem tudom említettem-e már, hogy imádom a muffinokat!
Ennek több oka is van: ebben a rohanó világban fontos szempont, hogy pillanatok alatt elkészül, és szinte elronthatatlan! A másik ebből adódik, hogy roppant egyszerű elkészíteni és mindenféle finomsággal ízesíthetjük.
Most egy újabb változatot szeretnék megmutatni nektek:
Hozzávalók 12 darab muffinhoz:
- 20 dkg finomliszt
- 4 dkg holland kakaópor
- 15 dkg kristálycukor
- csipet só
- 1 tk szódabikarbóna
- 10 dkg lágy vaj
- 2 dl víz
- 2 cs vaníliás cukor
- 15 dkg túró
- 1 db tojás
- 5 dkg kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
Elkészítés:
A muffin formákat kibéleljük papírral. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A túrós krémhez a hozzávalókat összekeverjük: a túrót, a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot. A tésztához a száraz hozzávalókat szintén összedolgozzuk: a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a csipet sót és a szódabikarbónát. A lágy vajat a vízzel elkeverjük és az előbbihez dolgozzuk. Egy fakanállal kikeverjük, így egy lágy tésztát kapunk. A muffin sütő formákba elosztjuk a tésztát, majd mindegyik tetejére kanalazunk a túrós krémből. Betesszük a sütőbe és kb. 30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.) Ezután türelmesen várunk, hogy a formában kihűljön. A muffinokat díszíthetjük olvasztott csokival, amit jégcukorral és cukorgyönggyel dobtam fel. De díszítés nélkül is szoktam hagyni belőle, mert így is nagyon finom.
Tipp: egy pohár tej, vagy kávé mellé kiváló uzsonna lehet.