Egy könnyen és gyorsan elkészíthető desszert túróból. A mákos guba után egy isteni édesség, egy újra gondolt változat túróval. Szezonban az aszalt barack helyett egy-két friss barackot fogok beletenni és természetesen anyukám házi baracklekvárját.
Hozzávalók (4 főre):
- 50 dkg tehéntúró
- 4 dl habtejszín
- 1 ek vanília aroma
- 2 cs vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 6 db kifli
- 15 dkg sárgabarack lekvár
- 5 dkg aszalt sárgabarack
- 3 db sárgabarack (szezonban)
Elkészítés:
A túrót a tejszínnel a cukorral, vaníliás cukorral és az aromával alaposan összekeverjük. A kifliket vastagabb karikákra vágjuk, majd beleforgatjuk a tejszínes túróba.
Egy hőálló tál aljába simítjuk a túrós kifli egyharmadát. Megszórjuk az apróra vágott aszalt sárgabarackkal és pötyögtetünk rá lekvárt. Újabb réteg túrós kiflit kanalazunk rá, majd ismét lekvárt. A tál méretétől függ, hogy hány sor lesz, nekem három sor lett. Addig folytatjuk a rétegezést, ameddig az alapanyagok el nem fogynak. Ha van friss barackunk, akkor a tetejét kirakjuk vele.
170 fokra előmelegített sütőben, aranysárgára sütjük, körülbelül 30 perc alatt.