Skip to content

Túrós csusza

Print Friendly, PDF & Email

 

 

A túrós csusza cseppet sem könnyű étel, és kicsit sem diétás, de ez senkit sem zavar, hiszen gyorsan elkészíthető és isteni finom! A sós szalonna és a túró elegye valami olyan fantasztikus ízélményt ad, amit nem lehet nem szeretni.

Hozzávalók 4 főre:

  • 40 dkg csuszatészta (vagy fodros nagykocka)
  • 50 dkg tehéntúró
  • egy nagy doboz tejföl (450 g) + tejföl a tálaláshoz
  • 20 dkg erdélyi szalonna
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 ek zsír

 



Elkészítés:

Az apró kockára vágott szalonnát kevés zsíron pirítsuk meg. A tésztát enyhén sós, bő vízben kifőzzük, leszűrjük, lerázzuk róla a vizet és egy sütőedénybe csúsztatjuk. Meglocsoljuk a szalonnazsírral és a fele pirított szalonnával. Ezután jól keverjük össze. A túrót törjük át villával és dolgozzuk össze a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet alaposan forgassuk össze a tésztával. A tetejét elsimítjuk és a félretett pirított szalonnával megszórjuk. Előmelegített, kb. 200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt süssük át annyira, hogy felül kicsit megpiruljon, belül pedig „megrottyanjon”. Az egésznek az a titka, hogy amikor az étel elkészül, akkor laza és szaftos maradjon.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük