Fantasztikus süti, gyúrni sem kell, csak rétegekben beleszórjuk a tepsibe az alapanyagokat és megsütjük!
Hozzávalók: ( 4 főre ) tepsi méret: 33×23 cm
- 30 dkg rétes liszt
- fél csomag sütőpor
- 20 dkg cukor
- 2 db citrom reszelt héja
- 50 dkg túró
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 db őszibarack ( lehet konzerv is )
- 1 ek vaj
a tetejére:
- 3 db tojás
- 10 dkg vaj
- 4 dl tej
- porcukor
Elkészítés:
A lisztet, a cukrot , a sütőport és a citrom héját összekeverjük. Egy tepsit vajjal kikenünk és a lisztes keverék felét a tepsibe szórjuk. A meghámozott barackot fél centiméteres gerezdekre vágjuk és a lisztes alapra egyenletesen elrendezzük. Erre következik a vaníliás cukorral összekevert túró. Szépen elterítjük a tetején. Ezután rászórjuk a maradék lisztkeveréket és meglocsoljuk az olvasztott vajjal. A felvert tojásokat elkeverjük a tejjel és végül meglocsoljuk a süteményt vele.
180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 50 perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Köszi Szilvikém
Megint egy isteni recept😍
Küldenék fotót de majd messengeren.
Puszillak 🥰
Nagyon szívesen! Örülök,hogy kipróbáltad és ízlett nektek! 🙂