Skip to content

Túrófelfújt erdei gyümölccsel

Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

A felfújt egy régimódi , habkönnyű, pihe-puha desszert. A finom, édes felfújthoz remekül illik a lekvár vagy valamilyen gyümölcs illetve gyümölcsös szósz. Szerintem langyosan a legfinomabb.

 

Hozzávalók: ( 6 fő )

  • 50 dkg túró ( krémes állagú )
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 2 db tojás
  • kb. 6 ek cukor ( ízlés szerint lehet több is )
  • 20 dkg erdei gyümölcs
  • 1 ek vaj
  • 1 ek porcukor

 

 

 

 

Elkészítés:

A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A tejet, a cukrot és a pudingport összekeverjük. Ha édesebben szeretjük, tegyünk több cukrot bele! Megfőzni nem kell! Hozzáadjuk a tojásokat és a túrót is. Alaposan elkeverjük az egészet. 6 darab kivajazott sütőformába öntjük a masszát. A tetejüket megszórjuk a gyümölccsel. Végül az előmelegített sütőben ( alsó-felső fokozaton ), körülbelül 60 percig sütjük. Porcukorral megszórjuk a tetejét és langyosan tálaljuk.

 

Tipp: idény gyümölcsökkel szoktam készíteni. Nagyon finom pl: málnával, áfonyával, szederrel vagy barackkal is.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük