A felfújt egy régimódi , habkönnyű, pihe-puha desszert. A finom, édes felfújthoz remekül illik a lekvár vagy valamilyen gyümölcs illetve gyümölcsös szósz. Szerintem langyosan a legfinomabb.
Hozzávalók: ( 6 fő )
- 50 dkg túró ( krémes állagú )
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 2,5 dl tej
- 2 db tojás
- kb. 6 ek cukor ( ízlés szerint lehet több is )
- 20 dkg erdei gyümölcs
- 1 ek vaj
- 1 ek porcukor
Elkészítés:
A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A tejet, a cukrot és a pudingport összekeverjük. Ha édesebben szeretjük, tegyünk több cukrot bele! Megfőzni nem kell! Hozzáadjuk a tojásokat és a túrót is. Alaposan elkeverjük az egészet. 6 darab kivajazott sütőformába öntjük a masszát. A tetejüket megszórjuk a gyümölccsel. Végül az előmelegített sütőben ( alsó-felső fokozaton ), körülbelül 60 percig sütjük. Porcukorral megszórjuk a tetejét és langyosan tálaljuk.
Tipp: idény gyümölcsökkel szoktam készíteni. Nagyon finom pl: málnával, áfonyával, szederrel vagy barackkal is.