Generációk kedvence a Túró Rudi és a leleményes cukrászok pedig megalkották a tortaváltozatát. A tortaváltozat is rengeteg variációban létezik.
A népszerű „pöttyös” túródesszert, torta műfajban előadva is osztatlan sikert arat.
Ha szeretitek a túrós sütiket, akkor ki kell próbálnotok!
Hozzávalók 7-8 főre (28 cm-es tortaforma):
A tésztához:
- 3 db tojás
- 3 ek cukor
- 3 ek liszt
- 1 ek holland kakaópor
A krémhez:
- 50 dkg túró
- 15 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 cs (20 g) Expressz Zselatinfix
- 3-4 ek citromlé (kb., fél citrom leve)
- 1 db citrom reszelt héja
- 5 dl tejszínhab
A tetejére:
- 20 dkg étcsokoládé
- 3 ek olaj
A díszítéshez:
- 3 db Túró Rudi
Elkészítés:
A tortaforma alját sütőpapíron körberajzoljuk, kivágjuk és kibéleljük vele a formát. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük és a tojássárgájához adjuk. A lisztet és a kakaót is hozzászitáljuk. Óvatosan összekeverjük. Ezután a tortaformába öntjük és elsimítjuk. 200 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 15 perc alatt készre sütjük. Ha megsült a tészta és langyosra hűlt, az aljáról lehúzzuk a sütőpapírt, majd visszatesszük a formába. Hagyjuk teljesen kihűlni!
Elkészítjük a krémet: a túrót a krém hozzávalóival együtt a habtejszín kivételével krémesre keverjük. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd szintén a túrókrémhez adjuk. Az így elkészült krémet a tésztára kenjük.
A csokoládét vízgőz felett az olajjal felolvasztjuk és még melegen a túrókrém tetejére simítjuk. Tetszőleges méretűre feldarabolt Túró Rudikkal díszítjük a torta tetejét.
A hűtőben 3-4 órát pihentetjük, majd forró vízbe mártott késsel (hogy a csoki ne törjön meg) szépen felszeleteljük.