Egy vasárnapi reggeli alkalmával alkottam meg ezt a szendvicset, amit találtam a hűtőben alapon 🙂 és próbáltam kicsit kreatívabb lenni, mint máskor. Szerintem vacsorára is készíthető. Nyugodtan legyünk bevállalósak és próbálkozhatunk más alapanyagokkal is, pl. szalámi, kolbász, stb.
Hozzávalók 3 főre:
Hozzávalók 3 főre:
- 6 szelet toast kenyér
- 1 ek vaj
- 6 szelet tavaszi csirkemell sonka
- 10 dkg trappista sajt
- 3 tojás
- só-, bors ízlés szerint
- 1 db paradicsom
- 1 db tv paprika
Tálaláshoz tetszőleges zöldségek:
- paradicsom
- paprika
- uborka
Elkészítés:
Egy szendvics 2 toast kenyérből áll. Az alsó részt megvajazzuk, majd a sonkát ráhelyezzük. A második toast kenyér közepére egy négyzet alakú lyukat vágunk. Ezt ráhelyezzük a sonkás toast kenyérre.
Ezt a kis mélyedést megtöltjük apróra vágott paradicsommal és paprikával (újhagyma szeletekkel is megszórhatjuk).
A végén 1-1 tojást ütünk a kis „ablakunkba”.
Sózzuk, borsozzuk, végül a felső lyukas kenyéren a tojást körülvevő peremrészt vastagon megszórjuk reszelt sajttal.
Egy tepsibe sütőpapírt rakunk, erre helyezzük a szendvicseket és kb. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Tálalás: bármilyen friss zöldséggel finom.
Tipp: 20-30 perc a sütési idő, attól függően, hogy a tükörtojást ki milyen formában szereti.