Nagyon krémes, szaftos és ízletes a toszkán csirkemell. A spenót a fokhagyma a paradicsom és a tejszín tökéletes harmóniában állnak egymással. Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók: ( 4 fő )
- 70 dkg csirkemell filé
- kb. 5 ek olívaolaj
- 4 dl habtejszín
- kb. 1,5 dl száraz fehérbor
- 1 tk étkezési keményítő
- 1 tk dijoni mustár
- 10 dkg aszalt paradicsom
- 10 dkg bébispenót
- 5 gerezd fokhagyma
- só, -bors ízlés szerint
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk oregánó
- 5 dkg parmezán
- 50 dkg farfalle ( masni tészta )
tálaláshoz:
- parmezán
Elkészítés:
A megtisztított csirkemellet kisebb kockákra vágjuk. Az olívaolajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a húst is hozzáadjuk. Körülbelül 15 perc alatt majdnem puhára pároljuk. Felöntjük a borral és a felére redukáljuk. Ezután az étkezési keményítővel elkevert tejszínt is hozzáöntjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a szárított bazsalikomot az oregánót és a mustárt. Egyet forralunk rajta. Az aszalt paradicsomot vékony csíkokra vágjuk és az ételhez keverjük. Amikor már puha a hús és a szósz besűrűsödött, hozzáadjuk a bébispenótot. A reszelt parmezánnal megszórjuk. Egy – két perc alatt készre főzzük a ragut. A tésztát az előírásnak megfelelően kifőzzük és a húsos raguval tálaljuk. Nekem reszelt parmezán nem hiányozhat a tetejéről.