Skip to content

Toszkán spenótos csirkés farfalle

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Nagyon krémes, szaftos és ízletes a toszkán csirkemell. A spenót a fokhagyma a paradicsom és a tejszín tökéletes harmóniában állnak egymással. Érdemes kipróbálni!

 

Hozzávalók:  ( 4 fő )

  • 70 dkg csirkemell filé
  • kb. 5 ek olívaolaj
  • 4 dl habtejszín
  • kb. 1,5 dl száraz fehérbor
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 1 tk dijoni mustár
  • 10 dkg aszalt paradicsom
  • 10 dkg bébispenót
  • 5 gerezd fokhagyma
  • só, -bors ízlés szerint
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk oregánó
  • 5 dkg parmezán
  • 50 dkg farfalle ( masni tészta )

 

tálaláshoz:

  • parmezán

 

 

 

Elkészítés:

A megtisztított csirkemellet kisebb kockákra vágjuk. Az olívaolajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a húst is hozzáadjuk. Körülbelül 15 perc alatt majdnem puhára pároljuk. Felöntjük a borral és a felére redukáljuk. Ezután az étkezési keményítővel elkevert tejszínt is hozzáöntjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a szárított bazsalikomot  az oregánót és a mustárt. Egyet forralunk rajta. Az aszalt paradicsomot vékony csíkokra vágjuk és az ételhez keverjük. Amikor már puha a hús és a szósz besűrűsödött, hozzáadjuk a bébispenótot. A reszelt parmezánnal megszórjuk. Egy – két perc alatt készre főzzük a ragut. A tésztát az előírásnak megfelelően kifőzzük és a húsos raguval tálaljuk. Nekem reszelt parmezán nem hiányozhat a tetejéről.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük