Skip to content

Tortilla húsos-zöldséges raguval

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Kiváló étel, ha mexikói ízekre vágyunk. Ráadásul, ha kész tortilla lapokat vásárolunk, akkor gyorsan varázsolhatunk egy szuper vacsorát!

 

Hozzávalók: ( 4 fő )

  • 4 db tortilla
  • 20 dkg salátakeverék
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 2 szál új hagyma
  • 15 dkg morzsolt kukorica
  • 2 db paradicsom
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • só, -bors ízlés szerint
  • 1 tk őrölt fűszerpaprika
  • 1 kk chili
  • 2 ek olaj
  • 15 dkg ementáli vagy trappista sajt

 

 

 

Elkészítés:

 

A paprika húsát kockákra, az új hagymát karikákra vágjuk. A paradicsomot vékony cikkekre szeleteljük. A felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk a darált húst. Hozzáadjuk a paprikát és a hagymát. Sóval, borssal, pirospaprikával és a chilivel ízesítjük. Amikor a hús megpuhult hozzáadjuk a kukoricát és a paradicsomot. Néhány perc alatt összerottyantjuk, majd a sűrített paradicsomot is hozzákeverjük.
A tortilla lapokat átmelegítjük, majd reszelt sajttal és salátával megszórjuk. Ezután ráhalmozzuk a húsos ragut, feltekerjük és frissen tálaljuk.

Tipp:  Egy kevés tejföllel a tetején is nagyon finom, érdemes így is kipróbálni!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük