Ez egy finom, egészséges és könnyű saláta a tonhal kedvelőinek!
Azzal, hogy a hőmérő higanyszála egyre felfelé kúszik, egyre jobban igényem van arra, hogy salátákat dobjak össze. Ha nem szeretnétek plusz kilókkal gazdagodni, akkor érdemes egy-egy könnyebb vacsorát, ebédet beiktatni. 🙂
Már korábban is készítettem tonhalsalátát.
Most jöjjön egy újabb változat:
Hozzávalók 4 főre:
- 1 db római saláta
- 10 dkg koktél paradicsom
- 4 db kovászolni való uborka
- 1 doboz (170 g) morzsolt csemegekukorica konzerv
- 1 doboz (160 g) tonhal konzerv (olaj nélkül)
- fél citrom
- 3 ek extra szűz olivaolaj
- 2 ek olaj a tonhal konzervből
- 2 ek citromlé
- só-, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A megmosott salátát felcsíkozzuk és egy tálba tesszük. Az uborkát kockára, a koktél paradicsomot félbe vágjuk. Elkészítjük az öntetet: az összetevőket alaposan elkeverjük, sóval, borssal ízesítjük, majd a salátára öntjük és jól összeforgatjuk. Hozzákeverjük az uborkát és a paradicsomot, valamint a lecsepegtetett kukoricát is. A tonhalat szintén belekeverjük és citrom szelettel díszítve tálaljuk. (Aki pikánsabban szereti, az még kevés citromlevet nyomjon a salátájára.)