Ha szereted a tonhalat, akkor ideális neked ez az egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom olasz tésztaétel!
Alig több, mint fél óra alatt kész, és a főzésidő nagy részében nem kell vele foglalkozni, így bármikor egy gyors, de tökéletes vacsora kiváló alapja lehet!
@szilviamalmos fb oldalam: Sylvia Gasztro Angyal weboldalam: sylviagasztroangyal.hu #fyp #foryou #foryoupage #sylviagasztroangyal #gasztronómia #gasztroblogger #egyszerurecept #receptvideó #gasztroblog #recept #tonhal #tonhalastészta ♬ Lily – Alan Walker & K-391 & Emelie Hollow
Hozzávalók 4 főre:
- 500 g passzírozott paradicsom, vagy paradicsom püré
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db nagyobb paradicsom
- 3 ek olivaolaj
- 1 doboz tonhal darabolt (185 g)
- 40 dkg penne tészta
- só-, bors ízlés szerint
- 1 kk őrölt bazsalikom
- 1 tk oregánó
- fél csokor friss petrezselyemzöld
- friss bazsalikom
- 5 dkg parmezánsajt
Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Az olivaolajon néhány perc alatt közepes lángon megpároljuk a hagymát, majd a fokhagymát is hozzáadjuk. Kevés pirítás után a passzírozott paradicsomot is hozzákeverjük. Ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval. A felkockázott friss paradicsomot is a szószhoz adjuk. Fedő alatt kis lángon pároljuk körülbelül 20 percig. Ez idő alatt a tésztát az előírásnak megfelelően megfőzzük, al dentére, vagyis haraphatóra. A lényeg, hogy ne főzzük túl!
A petrezselyemzöldet és a bazsalikomot durvára aprítjuk és a szószhoz keverjük. Leszűrjük a tonhalkonzervet, egy villával meglazítjuk és az ételhez adjuk.
A tésztát elkeverjük a raguval és ízlés szerint reszelt parmezánnal tálaljuk.
A tonhalas tészta titka, maga az egyszerűség!