Imádom a gyors és egyszerű, mégis komplex ételeket. Ráadásul a melegszendvicseket is nagyon szeretem. Amellett, hogy laktató és finom, még arra is jó, hogy a szikkadt pékárut ujra hasznosítsuk.
Hozzávalók: (4 főre)
- 8 db zsemle
- 2 pohár (175g) tejföl
- 20 dkg sonka
- 5 db tojás
- 15 dkg kukorica
- 1 ek mustár
- só, -bors ízlés szerint
- 1 cs. petrezselyemzöld
- 15 dkg trapppista sajt
Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük és apróra vágjuk. A sonkát kockákra vágjuk. A zsemléket félbe vágjuk és a közepét a belsejét kiszedjük. A tejfölt elkeverjük a kukoricával a tojással, sonkával, mustárral és az apróra vágott petrezselyemzölddel. A zsemle belsejéből is teszünk hozzá. Sóval, borssal ízesítjük ízlés szerint. Jól elkeverjük a tölteléket, majd a zsemléket megtöltjük vele. Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét és forró sütőben készre sütjük.