Skip to content

Töltött zsemle

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Imádom a gyors és egyszerű, mégis komplex ételeket. Ráadásul a melegszendvicseket is nagyon szeretem. Amellett, hogy laktató és finom, még arra is jó, hogy a szikkadt pékárut ujra hasznosítsuk.

 

Hozzávalók:  (4 főre)

  • 8 db zsemle
  • 2 pohár (175g) tejföl
  • 20 dkg sonka
  • 5 db tojás
  • 15 dkg kukorica
  • 1 ek mustár
  • só, -bors ízlés szerint
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 15 dkg trapppista sajt

 

Elkészítés:

A tojásokat megfőzzük és apróra vágjuk. A sonkát kockákra vágjuk. A zsemléket félbe vágjuk és a közepét a belsejét kiszedjük. A tejfölt elkeverjük a kukoricával a tojással, sonkával, mustárral és az apróra vágott petrezselyemzölddel. A zsemle belsejéből is teszünk hozzá. Sóval, borssal ízesítjük ízlés szerint. Jól elkeverjük a tölteléket, majd a zsemléket megtöltjük vele. Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét és forró sütőben készre sütjük.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük