Skip to content

Tökfőzelék sült koktél virslivel

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Vannak ételek, amelyek a gyermekkorunkat juttatják eszünkbe! Ilyen például a tökfőzelék is. Ráadásul nem feltétlenül jó élmények jutnak eszünkbe róla. Általában minden gyerek utálja, aztán felnőtt fejjel rájövünk:         JÉÉÉ EZ FINOM!!    🙂


Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg friss, gyalult tök (télen mirelit)
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 nagy csokor friss kapor
  • 1 tk őrölt fűszerpaprika
  • kb. 2-3 ek liszt
  • 2 dl tejföl
  • kb. 1,5 – 2 dl tej
  • só-, bors-, cukor-, ecet ízlés szerint
  • 3 ek olaj

Elkészítés:

A vöröshagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk. Olajon a hagymát pár perc alatt megfonnyasztjuk. A friss, gyalult tököt hozzáadjuk. Ha mirelitből készül, akkor kiolvasztjuk és alaposan lecsurgatjuk mielőtt a hagymához adjuk. Kevés vizet öntünk alá, mert még a tök is fog engedni. Ezután sózzuk, borsozzuk és közepes lángon puhára főzzük. A kaprot megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd beleszórjuk a főzelékbe. Kóstoljuk meg és ízlés szerint, ki hogyan szereti, kevés cukorral és ecettel még ízesíthetjük. A sűrítéshez a lisztet az olajon megpirítjuk, és a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát. A tejjel csomómentesre keverjük, és a tejfölt is hozzáadjuk. Folyamatos keverés mellett beleöntjük a rántást a főzelékbe, amivel még egyet forralunk rajta. Kínálhatjuk sült húsokkal, fasírttal is akár. Nálunk most sült, bécsi koktél virsli volt hozzá.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük