Virslis tojáspörkölt gyorsan, 30 perc alatt elkészíthető. Tésztával vagy galuskával illetve burgonyával is tálalhatjuk de főzelékfeltétként is isteni lesz. Korábbi receptem után jöjjön egy újabb változat:
Hozzávalók: ( 4 fő )
- 7 db tojás
- 3 pár frankfurti virsli
- 4 ek olaj
- 2 db vöröshagyma
- 1 ek őrölt fűszerpaprika
- 1 tk őrölt kömény
- 1 kk fokhagymás fűszersó
- só, -bors ízlés szerint
- 1 db paradicsom
- 1 db tv paprika
Elkészítés:
A tojásokat 15 perc alatt keményre főzzük. Amikor kihűltek, meghámozzuk őket. A virslit megmossuk és karikákra vágjuk. Ezután elkészítjük a pörkölt alapot: az apróra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockákra vágott paprikát és a paradicsomot. Kicsit együtt pároljuk, majd a tűzről félrehúzva hozzákeverjük a pirospaprikát. Körülbelül 3-4 dl vízzel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, valamint a fokhagymasóval és a köménnyel is megszórjuk. Körülbelül 15 percig főzzük a pörköltalapot, amíg kissé besűrűsödik. Közben a vizet pótoljuk, ha elfőne! Ezután hozzáadjuk a felkarikázott virslit és pár perc alatt puhára főzzük. A gerezdekre vágott tojásokat is az ételhez adjuk. Már csak egyet forralunk rajta, de nem keverjük már meg, nehogy összetörjük a tojásokat. Ízlés szerint főtt burgonyával vagy galuskával tálaljuk. Tejfölt kínálhatunk mellé.