Sokszor az egyszerű dolgok a legjobbak! Ilyen a tojásleves is.
Ez egy klasszikus recept, amelyet mindenki evett már otthon vagy anno az iskolában. A menzák gyakori szereplője volt, én is jól emlékszem rá.
Hozzávalók 4 főre:
- 4-5 db tojás
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 dkg finomliszt
- 3 ek olaj
- 1 tk őrölt fűszerpaprika
- só-, bors-, ételízesítő ízlés szerint
- kb. 1 ek 10%-os ecet
- fél cs petrezselyemzöld
Elkészítés:
Az olajon a lisztből világos rántást készítünk, beletesszük a zúzott fokhagymát, majd a pirospaprikát és jól átkeverjük. Ezután felengedjük kb. 1,5 liter vízzel. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel. Kb. 10 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről és beletesszük az ecetet. (Az ecettől kicsit habzik, ezért az óvatosság.) Visszatesszük a tűzre, takarék lángra és beleütjük a tojásokat. (Aki akarja picit szétkeverheti a tojást, ki hogy szereti.) Főzzük még 5-10 percig, hogy a tojások sárgája is keményre főjön. A végén apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk és aki szereti pirított kenyérkockákkal tálalhatja.