Skip to content

Tojásleves

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

Sokszor az egyszerű dolgok a legjobbak! Ilyen a tojásleves is.
Ez egy klasszikus recept, amelyet mindenki evett már otthon vagy anno az iskolában. A menzák gyakori szereplője volt, én is jól emlékszem rá.


Hozzávalók 4 főre:

  • 4-5 db tojás
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg finomliszt
  • 3 ek olaj
  • 1 tk őrölt fűszerpaprika
  • só-, bors-, ételízesítő ízlés szerint
  • kb. 1 ek 10%-os ecet
  • fél cs petrezselyemzöld

 

 

Elkészítés:

Az olajon a lisztből világos rántást készítünk, beletesszük a zúzott fokhagymát, majd a pirospaprikát és jól átkeverjük. Ezután felengedjük kb. 1,5 liter vízzel. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel. Kb. 10 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről és beletesszük az ecetet. (Az ecettől kicsit habzik, ezért az óvatosság.) Visszatesszük a tűzre, takarék lángra és beleütjük a tojásokat. (Aki akarja picit szétkeverheti a tojást, ki hogy szereti.) Főzzük még 5-10 percig, hogy a tojások sárgája is keményre főjön. A végén apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk és aki szereti pirított kenyérkockákkal tálalhatja.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük