A thai konyha különlegességei az erős és mégis harmonizáló fűszerek. Thaiföld konyhája a különféle ázsiai főzési stílusok legérdekesebb elemeinek kiváló ötvözete. Az illatos, édes fűszerekkel és különleges, izgalmas aromákkal vegyítve, ízletes ételkülönlegességeket készíthetünk.
Jöjjön egy fincsi csirkecomb:
Hozzávalók 4 főre:
- 8 db alsó vagy felső csirkecomb
- 2 ek friss vagy szárított bazsalikom
- 2 ek friss vagy szárított koriander
- 8 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 ek őrölt chili
- 2 ek gyömbér
- 4 ek szójaszósz
- 8 ek olivaolaj
- 3-4 ek barnacukor
Elkészítés:
A pác hozzávalóit alaposan keverjük össze és a combokat kenjük be vele. A húst hagyjuk a páclében állni, legalább 1-2 órát, sütés előtt. Lehet tepsiben is sütni, (ekkor a combokat bőrös felükkel lefelé tegyük a tepsibe) 180 fokon kb. 60 percig. Vagy izzítsuk be a grillt és nem túl nagy lángon, hogy átsüljön, süssük meg. Most csőben sült karfiolt készítettem hozzá, de ha szabadban sütöm a teraszomon, akkor legtöbbször grillen sült zöldségeket készítek mellé.