A csirkecomb a legszaftosabb része a csirkének, amit egy kis fűszerezéssel nagyon ízletessé varázsolhatunk, kevés munkával!
Ennél a receptnél nagyon megtetszett a pikáns, csípős szósz: amiben van egy kis ketchup, mustár, chili, worchester-szósz stb.
Szóval tényleg egy nagyon ízletes szószt kapunk, ez már csakis jó lehet. Ugye kipróbáljátok?
Hozzávalók 4 főre:
- 6 db egész csirkecomb
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek vaj
- 2 dl ketchup
- 1 ek mustár
- 1 tk chili por
- fél tk szárított zsálya
- 2 ek víz
- 1 ek ecet
- 1 ek cukor
- 1 ek worchester szósz
- 1 ek citromlé
- fél tk csípős paprikakrém
- só-, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A megtisztított csirkecombokat fűszerezzük sóval, borssal, majd tepsibe rakjuk. Alufóliával letakarva 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 1 órán át sütjük.
Elkészítjük a csípős szószt. Egy serpenyőben vajat olvasztunk, rádobjuk a felaprított hagymát, fokhagymát, együtt megdinszteljük. Hozzáadjuk a zsályát, chili port, majd a ketchupot, mustárt, vizet, ecetet, citromlét, cukrot, paprikakrémet, worchester szószt. Kóstolás után, ha szükséges, még ízesítjük sóval, borssal. Összeforraljuk és kb. 5 percen át főni hagyjuk.
Az 1 óra leteltével a combokat kivesszük a sütőből és vastagon bekenjük a csípős szósszal és 200 fokon fólia nélkül kb. 30 percig sütjük, hogy a szósz szépen rápiruljon a húsra.
Ez alkalommal egy nem mindennapi burgonya körettel tálaltam, a neve Tepsis hagymás sajtos reszelt burgonya.
Alkalomadtán grill vagy párolt zöldségekkel is szoktam készíteni.