Fantasztikus dolog otthon pizzát sütni! Korábbi hasonló ételeim után, most tepsiben készítettem egy igazi, magyaros ízvilágú pizzát. Kolbásszal, szalámival és hagymával, ahogy mi magyarok szeretjük! De a feltét bármi lehet, amit a hűtőben találunk és szeretünk.
Hozzávalók: ( 4 fő ) gáztepsihez:
A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 g (fél kocka) élesztő
- 3 dl langyos víz
- 1 ek cukor
- 0,5 ek só
- 2 ek olívaolaj
A feltéthez:
- 1 adag pizzaszósz
- 20 dkg Gyulai kolbász vagy paprikás szalámi
- 20 dkg trappista sajt
- 1 db lilahagyma
- 2 db tojás
- 2 db paradicsom
Elkészítés:
Elkészítjük a pizzatésztát: az élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe. Hozzáadjuk a cukrot és elkeverjük. Lefedve, langyos helyen körülbelül 15 percig pihenni hagyjuk. Egy nagyobb tálba kimérjük a lisztet. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót és az olajat. Alaposan átgyúrjuk, kézzel vagy robotgéppel kidagasztjuk. A tetejét meghintjük liszttel és egy konyharuhával letakarjuk. Meleg helyen 1-1,5 órát állni hagyjuk, hogy szépen megkeljen.
Ez idő alatt elkészítjük a pizzaszószt. A megkelt tésztát egy lisztezett deszkára borítjuk és újból átgyúrjuk. Ezután téglalap alakúra nyújtjuk és egy olajjal kikent, lisztezett gáztepsibe helyezzük. Elegyengetjük a tepsiben a tésztát, majd megkenjük az ízletes pizzaszósszal. Megszórjuk kolbász vagy szalámi szeletekkel, fél karikára vágott lilahagymával és paradicsom szeletekkel. Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét. A sütő legmagasabb fokán 220-230 fokon körülbelül 10 percig sütjük. A tepsit kivesszük a sütőből és ráütünk a pizzára 2-3 darab tojást. Visszatesszük a sütőbe és további, körülbelül 10 perc alatt készre sütjük a pizzát.