Skip to content

Tepsis magyaros pizza

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Fantasztikus dolog otthon pizzát sütni! Korábbi hasonló ételeim  után, most tepsiben készítettem egy igazi, magyaros ízvilágú pizzát. Kolbásszal, szalámival és hagymával, ahogy mi magyarok szeretjük! De a feltét bármi lehet, amit a hűtőben találunk és szeretünk.

 


Hozzávalók: ( 4 fő )  gáztepsihez:

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 g (fél kocka) élesztő
  • 3 dl langyos víz
  • 1 ek cukor
  • 0,5 ek só
  • 2 ek olívaolaj

A feltéthez:

  • 1 adag pizzaszósz
  • 20 dkg Gyulai kolbász vagy paprikás szalámi
  • 20 dkg trappista sajt
  • 1 db lilahagyma
  • 2 db tojás
  • 2 db paradicsom

 

 

 

 

 

 

Elkészítés:

Elkészítjük a pizzatésztát: az élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe. Hozzáadjuk a cukrot és elkeverjük. Lefedve, langyos helyen körülbelül 15 percig pihenni hagyjuk. Egy nagyobb tálba kimérjük a lisztet. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót és az olajat. Alaposan átgyúrjuk, kézzel vagy robotgéppel kidagasztjuk. A tetejét meghintjük liszttel és egy konyharuhával letakarjuk. Meleg helyen 1-1,5 órát állni hagyjuk, hogy szépen megkeljen.
Ez idő alatt elkészítjük a pizzaszószt. A megkelt tésztát egy lisztezett deszkára borítjuk és újból átgyúrjuk. Ezután téglalap alakúra nyújtjuk és egy olajjal kikent, lisztezett gáztepsibe helyezzük. Elegyengetjük a tepsiben a tésztát, majd megkenjük az ízletes pizzaszósszal. Megszórjuk kolbász vagy szalámi szeletekkel, fél karikára vágott lilahagymával és paradicsom szeletekkel. Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét. A sütő legmagasabb fokán 220-230 fokon körülbelül 10 percig sütjük. A tepsit kivesszük a sütőből és  ráütünk a pizzára 2-3 darab tojást. Visszatesszük a sütőbe és további, körülbelül 10 perc alatt készre sütjük a pizzát.

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük