Gyorsan elkészíthető, nagyon ízletes főétel csirkemellből. Természetesen más húsból is készíthető.
Az omlós, hagymás, tejszínes, sajtos csirkemelltől mindenki megnyalja mind a tíz ujját.
Hozzávalók: (4 főre)
- 80 dkg csirkemellfilé
- 20 dkg trappista sajt
- 3 db vöröshagyma
- 1 nagy pohár (330 g) tejföl
- 1 dl főzőtejszín
- kb 0,5 dl olaj
- só,-bors ízlés szerint
- 1 ek vaj
Elkészítés:
A csirkemellet szeletekre vágjuk és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Egy serpenyőben, forró olajon elősütjük a húsok mindkét oldalát. Ezután a csirkemell szeleteket félretesszük.
A visszamaradt olajban megpirítjuk a karikákra vágott vöröshagymát.
Egy tepsit vagy jénait vajjal kikenünk. A hússzeleteket ebbe sorakoztatjuk. A tetejükön elosztjuk a pirított hagymát. A tejfölt kikeverjük a tejszínnel és egy kevés sóval, borssal. A hagymás hús tetejét meglocsoljuk vele, majd az egészet reszelt sajttal megszórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben , körülbelül 45 perc alatt készre sütjük.
Egy fantasztikus köretet készítettem hozzá: Édesburgonya hagymával sütve