Skip to content

Tepsis darált hús burgonyával és tojással

Print Friendly, PDF & Email

 

 

A rakott krumplit számtalan módon variálhatjuk, a klasszikus kolbászos, tojásos változat mellett érdemes új receptekkel is kísérletezni. A rakott ételek praktikusak, hisz laktatóak, szaftosak és a tepsiben pedig jól összeérnek a különböző izgalmas ízek.

 

Hozzávalók: ( 4 fő )

  • 50 dkg darált hús (sertés vagy marha)
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ek őrölt fűszerpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • só, -bors ízlés szerint
  • 1 tk ételízesítő
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 1 ek csípős Piros Arany
  • 1,5 kg burgonya
  • 10 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • kb. 4 ek olaj

 

 

 

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pároljuk. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, Piros Arannyal és az őrölt fűszerpaprikával. A paradicsomot és a paprikát kis kockákra vágjuk és a húshoz adjuk a paradicsompürével együtt. Kevés vizet hozzáadva egy ízletes pörköltet készítünk.
A burgonyát kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Ezután egy krumpli nyomóval összenyomjuk és vajjal kikeverjük. Sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük.
Összeállítjuk az ételt: egy közepes méretű tepsibe elterítjük a vajas burgonya felét. Ezután a tetejére kanalazzuk a pörköltet és erre jön a maradék vajas burgonya. A burgonyából csináljunk kis „fészkeket”! Mindegyikbe üssünk egy-egy tojást. 220 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 15 percig sütjük. Mivel minden főtt benne, így csak addig kell sütni, ameddig a tojás megsül a tetején.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük