Ez a különleges szendvics felér egy főétellel! Nagyon laktató és nem mellesleg nagyon finom. Sertéshúsból is készíthetjük. Nálam a BBQ szósz is házilag készül, de ha valaki úgy gondolja, használhat bolti szószt is.
Hozzávalók: ( 4 fő )
- 70 kg csirkemell filé
- kb. 1 l csirkehúsleves alaplé ( kockából is lehet )
- só,-bors ízlés szerint
- 2 tk fokhagymasó
- 1 adag BBQ szósz vagy 1 üveg BBQ szósz kb. 300 ml
- 1 adag Coleslaw saláta
- 4 db hamburger buci vagy császárzsemle
Elkészítés:
A húsleveshez adjuk a sót, borsot és a fokhagymasót és a csirkemellet puhára főzzük.
Elkészítjük a BBQ szószt és az Amerikai káposzta salátát a Coleslaw-ot is. Ezt a salátát akár előző este is elkészíthetjük, így még finomabb lesz.
A megfőtt húst két villa segítségével rostjaira szedjük. Egy nagyobb serpenyőben, hirtelen kicsit lepirítjuk. Kevés sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a BBQ szószt, hogy szaftos legyen.
Összeállítjuk a szendvicset: a bucikat ketté vágjuk. Az aljára káposzta salátát halmozunk. Ezt követi a fűszeres csirkehús és meglocsoljuk egy kevés barbecue szósszal. Végül ráhelyezzük a bucik tetejét és frissen tálaljuk. Egy kevés hasábburgonya vagy steak burgonya finom mellé.