Skip to content

Tépett BBQ csirkemelles szendvics

Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Ez a különleges  szendvics felér egy főétellel! Nagyon laktató  és nem mellesleg nagyon finom. Sertéshúsból is készíthetjük. Nálam  a BBQ szósz is házilag készül, de ha valaki úgy gondolja, használhat bolti szószt is.

 

Hozzávalók: ( 4 fő )

  • 70 kg csirkemell filé
  • kb. 1 l csirkehúsleves alaplé ( kockából is lehet )
  • só,-bors ízlés szerint
  • 2 tk fokhagymasó
  • 1 adag BBQ szósz  vagy 1 üveg BBQ szósz kb. 300 ml
  • 1 adag Coleslaw saláta
  • 4 db hamburger buci vagy császárzsemle

 

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A húsleveshez adjuk a sót, borsot és a fokhagymasót és a csirkemellet puhára főzzük.
Elkészítjük a BBQ szószt és az Amerikai káposzta salátát a Coleslaw-ot is. Ezt a salátát akár előző este is elkészíthetjük, így még finomabb lesz.
A megfőtt húst két villa segítségével rostjaira szedjük. Egy nagyobb serpenyőben, hirtelen kicsit lepirítjuk. Kevés sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a BBQ szószt, hogy szaftos legyen.
Összeállítjuk a szendvicset: a bucikat ketté vágjuk. Az aljára káposzta salátát halmozunk. Ezt követi a fűszeres csirkehús és meglocsoljuk egy kevés barbecue szósszal. Végül ráhelyezzük a bucik tetejét és frissen tálaljuk. Egy kevés hasábburgonya vagy steak burgonya finom mellé.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük