Készíthetjük kápia, vagy pritamin illetve húsos, piros kaliforniai paprikából is. Nagyon finom, krémes szósz lesz a végeredmény, amit bármilyen tésztával tálalhatunk. Ajánlom a hús nélküli étrendet követőknek is.
Hozzávalók 4 főre:
- 60 dkg kápia paprika
- 2 db vöröshagyma
- 1 doboz (140 g) sűrített paradicsom konzerv
- 20 ml vörösborecet
- kb. 2 ek cukor
- 1 kk só
- 1 kk bors
- 1 dl főzőtejszín
- 30 ml olivaolaj
Elkészítés:
A paprikákat alaposan megmossuk, majd a magházát a magokkal együtt eltávolítjuk. Ezután kockára vágjuk a vöröshagymákkal együtt. Az olajat egy fazékba tesszük, a kockára vágott hagymát és paprikát is. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, az ecetet, cukrot, sót és a borsot. Közepes lángon főzni kezdjük, egészen addig, amíg szétfő (kb. 30 perc). Ekkor félrehúzzuk a tűzről és botmixerrel pépesítjük. Visszahelyezzük a tűzre, pár percig főzzük még, majd a tejszínt hozzáadva még 2 perc alatt készre főzzük. Penne tésztával tálaljuk.